Dnes si povieme čo si o včelích produktoch aké sú zdravé. Čo viete o včelích produktoch ja sa snažím vzdelávať aj v tejto oblasti síce nie som v priamo včelár. Mojej kamošky bratranec je včelár občas mi zvykla doniesť o neho. ja v obchode med ako taký nekupujem len od včelára o ktorom viem že včelár. lebo tie z obchodu bývajú často pančované či už dajú do nich viac cukru alebo iné prímesi totálny humus. Ja som si minulý rok kúpila med na trhovisku vo Vrábľoch v takom od včelára ten med mal takých nádobkách ako voľakedy čo med predávali tvare medveďa to som milovala ako dieťa. Ako som sa potešila neodolala som. Med má výhodu že ho môžeme jesť po celý rok. Včelí med ako taký je ľahko stráviteľný a má veľa výživných prostriedkov pre naše zdravie. O mede sa dočítate či už na internete to je online sú webové stránky nuž pozor nie každá je férová.

aby sme mali bylinky na stole potrebujeme včielky

Sú k dispozícii aj nespočetné množstvo kníh a príručiek. Občas sa objaví článok aj v časopise. med sa používa čin už v kozmetike či v medicíne dávajú ho aj do čajov ako zmes. Čo sa týka produktov je ich veľké množstvo či už by som spomenula peľ alebo propolis a iné výrobky. Ja med milujem. Med udržuje aj pokožku mladú a sviežu. Vyhladzuje vrásky. Aj indické porekadlo hovorí pokiaľ sa chcete dožiť vysokého veku konzumujte pravidelne včelie produkty – med. Napr. máte ťažkosti ako sú žalúdočné vredy mali by ste užívať každý deň med a jeho produkty. Len samozrejme pozor kto má zistenú alergiu na med a jeho ostatné sa mu musí vyhýbať . Aj mojej kamošky spolužiačka bývala raz mala veľmi silnú reakciu na med niečo zjedla medové a opuchla jej celá tvár. Včelí med pôsobí ako proti jed na kofeín tiež alkohol a tiež proti tabletkám proti bolesti hlavy.

včielky si vyberajú

Med by mali užívať ľudia aj čo ťažko pracujú aj malé deti. Bolo zistené že med ako taký nelieči zlomeniny kostí ale keď sa užíva rýchlo sa hoja rany. Tieto produkty môžeme bez obáv používať aj fytoterapia má významné miesto v ľudovej liečbe na miesto liekov pri prechladnutí. Aj Propolis je vynikajúci prostriedok má farbu pomaranča niekedy je červený. Naše včielky ho zbierajú do tzv. košíka ktorý majú umiestnení na zadných nožičkách ako keby si niesli lavór. Oni ho zbierajú iba na niektorých stromoch ako gaštan alebo topoľ a podobne. Aj máte diétu tak môžete odporúča sa užívať med. Preto by sme si mali chrániť našu matičku prírodu lebo ju máme iba jednu keby nie jej tak všetci umrieme hladom. Nič by sa neurodilo. Nevyrubujme stromy zbytočne . Sme veľmi ľahostajný voči prírode veď ona nám dáva plody ktoré si dopestujeme alebo ktoré zasadili naši predkovia.